Kozmične mandale je umetnica Žana Vračun imenovala razstavo, ki je na ogled v Riemerjevi galeriji v Slovenskih Konjicah.

Razstavo je pripravilo Slovensko srbsko kulturno humanitarno društvo SREČANJE, v soorganizaciji s Splošno knjižnico in TIC-em.
Mandala pušča sledi povsod v naravi; cvetje, školjke, morska zvezda, snežinke, planeti, prerez plodov sadja in drevesa so najočitnejši primeri mandale. Vsak najmanjši delec snovi ima svoje središče in mandala označuje vesolje, od neskon¬čno majhnega do neskončno velikega, od atoma do galaksije.

Metka Zoya Obrul in Žana Vračun

Za priljubljenost mandale na Zahodu je zaslužen Carl Gustav Jung, ki je mandalo opisal kot psihokozmogram oziroma risbo našega duševnega vesolja, urejeno razporejenost misli.
Žana Vračun je profesorica likovnega pouka, mama dveh sinov, ki strastno izpolnjuje svoje poslanstvo. Je bioresonančna terapevtka in pri svojem delu združuje starodavna znanja o zeliščih, vedski astrologiji, ayurvedi in kitajski medicini. Z moderno bioresonančno tehnologijo, osvetljuje pot ljudem, ki so se zataknili v svojih sencah ter pomaga najti zdravje tistim, ki so ga izgubili.
Je avtorica Art Soluna healinga, pri katerem s pomočjo plesne, likovne in glasbene umetnosti transformira negativna čustva in dviguje vibracijo ljudem, ki to potrebujejo. Je avtorica več knjig, vodi seminarje, predavanja in delavnice, povezane s svojim poslanstvom.
Razstavo si je možno ogledati vsak delovni dan med 8 in 17 uro. Za ogled se oglasite na TIC-u.

Žana Vračun, Radovan B. Milić in Metka Zoya Obrul

MZO