Proslavljeni jugoslovenski i slovenački skijaš, Bojan Križaj, našao se u velikim finansijskim problemima zbog bankrota.

Slavni Slovenac primoran je da proda kuću kako bi izmirio dugove, koji iznose čak 1,7 miliona evra. Zbog toga je sud odlučio da na prodaju ide njegova kuća u gradu Tržiču blizu granice sa Austrijom. Radi se o kući sa 711 kvadrata, koja se nalazi na parceli od 19.000 kvadrata na kojoj su još bazen, teniski teren i mnoštvo drugih atrakcija. Početna cena biće milion evra, a Križaj je inače dom iznajmljivao za 9.500 evra mesečno.
Inače, Križaj je posle skijaške karijere uvozio pivo, radio je i kao savetnik kompanije „Elan“, a propala mu je fabrika „Sortitus“ u Hrvatskoj. Loše je prošao i biznis sa stočnim kompleksom u Sloveniji, nije mu zaživeo ni projekat vredan 40 miliona evra.
Zbog loših finansijskih poteza i investicija, sada je primoran da proda kuću. Inače, Križaj je osvajač prve pobede u trci Svetskog kupa u istoriji jugoslovenskog sporta, do kraja karijere je imao još sedam pobeda. Jedinu, srebrnu medalju, osvojio je na Svetskom prvenstvu 1982, olimpijska bronza mu je izmakla 1980. za dve stotinke.Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Arena Sport TV