Autor knjige Ulovljeni lovci, Petar Milatović iz Beča, samozvani Ostroški i lažni doktor svetske književnosti je konačno dolijao ulovivši se u sopstvenoj klopci koju je namenio Radovanu Miliću Srbinu iz Slovenije. U bečkom »Landesgericht fir Strafsachen« u Wickenburggasse broj 22, 16. novembra 2016. godine održano je suđenje po tužbi Petra Milatovića za krivično delo »opasne pretnje« za koje je zaprećena kazna od 3-10 godina zatvora.

Manipulator Petar Milatović je falsifikujući mejl koji je primio 13. juna 2016 godine kao odgovor na predhodno odposlanu elektronsku poštu podneo prijavu bečkoj policiji protiv Radovana Milića pisca, pesnika i publiciste iz Slovenije, nakon čega je Radovanu stigao poziv za davanje iskaza  povodom izmišljene, a nametnute krivice. Saslušanje u policiji je obavljano u dva navrata, 5-og avgusta i 9-og septembra, a optuženi Radovan se na oba poziva uredno odazvao doputovavši iz Slovenije. Nedugo posle toga, na njegovu slovenačku adresu je stigao sudski poziv za glavnu raspravu. U prisustvu Slaviše Žeželja bečkog advokata, i za tu priliku angažovanog branioca Radovana Milića nosioca ordena Kruna i zvanja srpskog Viteza, Radovan se pojavio na sudu tačno u zakazanom vremenu, dok je Petar Milatović  došao u pratnji svojeg advokata i podučene svedokinje V.B. koja je očito bila saglasna da lažno svedoči protiv Radovana, a u korist »ortaka« Petra Milatovića. Odmah na početku suđenja iz izlaganja Radovana Milića se dalo uočiti da je čvrsto odlučan da dokaže svoju nedužnost i uveri sud u neistinitu tvrdnju Petra Milatovića, pa je prilikom opširne izjave jasno i nedvosmisleno ponudio sudu na uvid orginalnu verziju odposlatog mejla tako što je ponudio i šifru, preko kojeg se odvijala njihova međusobna komunikacija. Celokupu izjavu Radovana Milića je pratila i nekolicina prisutnih bečkih Srba zainteresovanih za ishod procesa. Braneći sebe, Milić je ujedno branio  i zastrašene, a maltretirane Srbe iz Beča, nad kojima  Petar Milatović više godina neprestano vršio neviđeni teror.  Na pitanje sudije da li je sporna rečenica njegova, Radovan Milić je kategorički odbacio i osporio da je on autor rečenice u obliku u kojem je pisalo da će pucati u Petra, pa je sudiji a i prisutnima ukazao na postojanje falsifikata.  Nasuprot Radovanu Miliću, Petar Milatović je tvrdio, da je rečenica koju je priložio sudu, a na kojoj je zasnivao svoju optužbu protiv Radovana, verzija rečenice koju je dobio elektronskom poštom. Na zahtev sudije da pokaže izvor orginalnog gmaila, zbunjeni Petar je ustvrdio da orginalnu verziju ne može pokazati, jer mu je navodno kompjuterski virus izbrisao upravo taj mejl. Iznenađen obrtom, advokat Petra Milatovića se našao u čudu uvidevši da je i sam bio obmanut, a državni tužilac nije imao pitanja za Radovana Milića.

 

V.B. Htela je lažno da svedoči

U pokušaju spašavanja sopstvene kože falsifikator i prevarant Petar Milatović je nastojao pošto poto da u proces dokazivanja Radovanove krivice uključi  lažnog svedoka V.B. koja je došla sa očitom namerom da potvrdi Petrov konstrukt da je ona, u junu mesecu, u crnoj torbici videla pištolj kojim je nameravao ubiti Petra Milatovića. Po rečima dokazanog prevaranta, Radovan Milić se tom prilikom poverio V. B  o nameri i rešenosti da ubije Petra što je sudsko veće uz osmeh odbacilo kao još jednu laž u nizu. Na veliku žalost Radovana Milića što u proces nije uključen lažni svedok V.B. koju bi po sopstvenim rečima takođe javno razobličio, a na njenu veliku sreću, konačnom presudom na kraju glavne rasprave, sud  je pročitao presudu kojom je Radovan Milić oslobođen svake krivice, tako da će po novoj tužbi, ovaj put od strane Radovana Milića, mesto na optuženičkoj klupi zauzeti dokazani falsifikator i prevarant Petar Milatović uz zahtev da Radovanu Miliću nadoknadi sve materijalne i nematerijalne troškove nastale po osnovu suđenja na temelju tužbe zasnovane na falsifikatu.

Lažno optužen: Radovan B. Milić


   Istog dana, 16. novembra, dok je trajao proces po tužbi Petra Milatovića, a protiv Radovana Milića,  na dan sv. Đurđica, brojni austrijski časopisi su preneli vest o završenoj istrazi zvaničnih austrijskih organa po prijavi prevaranta Milatovića od 14. juna 2016. godine, o navodnom pokušaju i oružanom napadu na njega, kojim je želeo prelisičiti osiguranje i naplatiti visoku odštetu koju nije pretpeo, jer se napad nije ni dogodio.
   Kao pouk proizilazi da sve možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš, jer je moć na strani istine, a nemoć i bruka ostaju doveka na strani nemoćnih i sramnih pokušaja Petra Milatovića i V.B. da Radovana Milića pošalju na dugogodišnju robiju.
   Iz svega se da zaključiti da se Radovan Milić i Petar Milatović tog 28. juna 2016. godine, u mimohodu,  nisu tek tako i slučajno sreli na bečkom Reuman platzu, već je to verovatno učinjeno po uputstvima V.B. koja je tačno znala liniju i vreme kretanja Radovana Milića, a koje je iz samo njoj znanih razloga dojavila ortaku Petru Milatoviću, nakon čega je 9. jula usledila Petrova prijava bečkoj policiji zbog navodne pretnje ubistvom.
Nakon velike, a neuspele zamisli Petra Milatovića i V.B. ostaje saznanje da se od osoba kao što su Petar i V.B. treba i te kako čuvati i distancirati.