БЕЧ – На граници Аустрије ка Мађарској и Словенији данас после подне дошло је до формирања километарских колона, па се дуго чека на прелазак границе.

На граничном прелазу Никелсдорф, на улазу у Мађарску, се већ у 14 сати, због гужве чекало два сата, јавља дописник Танјуга из Аустрије.

У преподневним сатима није било гужви, али је од 13 сати већа фреквенција возила, тако да је са најпре 15 минута пре подне, чекање на прелазак растао на сат времена, а онда и на два сата.

На граничном прелазу Шпилфелд, ка Словенији, од јутрос је присутна километарска колона камиона, која је већ достигла више од 10 километара, а све је већа и колона путничких возила.

Гужве на оба прелаза које обично користе грађани пореклом из Србије за повратак у домовину, указује на то да је, ипак, један велики број грађана њих кренуо у Србију, јавља Танјуг.

Многи су кренули како би прославили Светог Николу, који се сутра обележава, као и пре почетка школског распуста, који стартује у среду, како би избегли обавезан ПЦР тест или карантин, што је мера која ступа на снагу у недељу, 20. децембра.

(Фото Р. Крстинић)