-Ubistvo Srpkinje u Minhenu, Mire Kostov, još uvek nije rasvetljeno, a policija u Minhenu je odlučila da ponudi i nagradu onome ko da neku novu informaciju.

Nemačka policija ponudila je 10.000 evra za informaciju koja bi pomogla u istrazi ubistva Mire Kostov, Srpkinje čije je telo sa jezivim povredama pronađeno u njenoj kući u Minhenu. Telo nesrećne žene sa vidljivim krvavim ranama pronašao je jedan od njenih stanara 27. decembra prošle godine.

Odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć koji su nažalost samo samo mogli da konstatuju smrt nesrećne žene.

Policiji je od prvog dana teško da sklopi mozaik šta se dogodilo kobnog dana. Forenzičari i obducenti su utvrdili da se zločin dogodio između 25. i 27. decembra, a da je presudan bio udarac u glavu. Na prozoru su pronađeni tragovi koji bi mogli da ukažu na provalu, ali u kući nije zatečena premetačina.
Mira Kostov/Facebook

Specijalni tim „Mira“

Kako nijedan od pronađenih tragova nije pomogao u rasvetljavanju zločina, oformljen je specijalni tim nemačke policije „Mira“ sastavljen od 30 službenika iz različitih sektora bezbednosti.

Do sada su obradili više od 15 informacija koje su dobili, ali uzalud. O Mirinoj smrti još ništa nije poznato.

Kancelarija bavarske državne policije sada je ponudila novčanu nagradu u iznosu od 10.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja i rasvetliti slučaj.

Izdavala sobe Balkancima

O Mirinom životu nemački mediji izveštavaju skromno, kažu da iako je rođena u Rakiti u Srbiji, veliki deo života je provela u Nemačkoj, u Minhenu. Imala je svoju kuću i u njoj je živela sama, ali je sobe povremeno izdavala ljudima iz zemalja bivše Jugoslavije kada bi došli u posetu Nemačkoj. U trenutku zločina, međutim, sobe nisu bile izdate, pišu nemački mediji.

(Glas javnosti)

Foto: Printskrin/Jutjub