Извјештај “Досије Цвијан” послат ћу наравно и амбасадама и медјународним организацијама као и институцијама ЕУ. Грађанима ће извјештај бит доступан од данас, поручује Домагој Маргетић.

Домагој Маргетић, хрватски истраживачки новинар, саопштио је данас да је објавио документ „Досије Цвијан“ о Владимиру Цвијану, некадашњем високом функционера Српске напредне странке (СНС), чије је тело нађено у Дунаву 2018. године.

Маргетић је на мрежи „X“ рекао да му је Цвијан 2014. године дао „црни стик“ у Макензијевој улици у Београду, те да ти подаци откривају зашто је „Цвијан по свему судећи убијен“, те какви су „то договори били на релацији Београд-Загреб“.

Мартегтић истиче да је Цвијан „судјеловао са појединим тајкунима, Загребом, хрватским генералима, а све у име Александра Вучића“.

Хрватски новинар говори да је у извештају попис те документације која је на стик снимљења 8. фебруара 2014. а да му је неколико дана касније Цвијан дао и документацију.

„Ради се о укупно 61 скенираном регистратору документације, што је преко 8.000 сртаница. Цвијан је регистраторе водио 1. К3832-10 Регистратор 1 па све до 61 К3832-10 Регистратор 61“, указује Маргетић.

Он додаје да у уводном делу постоје подаци које је Цвијан сакупио о односима са „криминалним миљеом и у Србији и у Хрватској“, како су договарани послови.

„Александар Вучић највеће нафтне, енергетске, плинске послове, ради са Вањом Шпиљком“, каже Маргетић.

Подсетимо, Маргетић је прошле године објавио књигу “Крваве балканске милијарде” за коју је рекао да је се плаши актуелни председник Србије Александар Вучић.

Он је тада на мрежи “X” навео да се у књизи налази “све што су вам скривали о догађајима на Балкану, то је моје 20. годишње истраживавње на више од 750 страница”.