Stojče Dojčinov (71) iz bosilegradskog sela Musulj živi u izuzetno teškim uslovima, a jedino živo biće koje trenutno ima uz sebe je njegov pas Džeki.
Kako kaže Stojče, da mu nije vernog drugara, ne bi imao s kim da podeli svoju muku.

Kad ima šta da jede, što i nije previše često, Stojče verovatno prvo nahrani odanog ljubimca, a njemu šta ostane. Stojčetove prve komšije i nisu toliko daleko, svega 300-400 metara udaljene. Problem je što su još stariji od njega. Trenutno u kući ima pola džaka brašna i pola litre ulja. Skromno pokućstvo čine dva kreveta, šporet na drva, sto i orman. Najvrednije što Stojče ima sigurno je njegov ljubimac, jer s kim bi inače prozborio koju reč tokom dana, za koga bi se brinuo kad ode da skita po planini, pa ga nema da se vrati. Kolika je to vernost, govori i činjenica da se pas Džeki, iako slobodan, uvek vraća Stojčetu, čak i kad nema ništa da se pojede. Leži na krevetu, njemu iza leđa, čuva, dok pomno prati svaki pokret pridošlica, spreman da brani gazdu. Kada je sezona, Stojče sakuplja plodove, šipurak i pečurke, pa to odnese u selo udaljeno desetak kilometara da proda.
Prvo što uradi sa sumom koju dobije je da plati struju koju potroši na jednu sijalicu. Nijedan drugi električni uređaj u kući nema.
Stojčetu je naša pomoć preko potrebna, kako bi svoju starost proživeo dostojanstveno.

Račun za pomoć je 340-11029458-02, fondacija Narodni gvozdeni puk, Karađorđeva ulica 18, Kuršumlija.

Telefon za informacije 061/1714045, Dejan Marković Milošević

(Kurir.rs/ Facebook SMS 017)