У северном делу Митровице у току поподнева чуле су се сирене за узбуну.

Сирене су биле веома гласне, што је успаничило многе грађане, а посебно људе с малом децом које су се затекле на улици, јавља КосСев. Грађани са севера Косова јављају да се на више локација на северу Косова постављају барикаде. Заменик командира тзв. Косовске полиције за регион Север Бесим Хоти потврдио је за Коссев да је дошло до блокаде пута у Зубином Потоку код Варага и у Рудару.

„Дошло је до блокаде пута у Зубином Потоку код Варага и у Рудару. Наводно је протурена лажна вест да ће општина да се блокира од стране специјалних јединица, што апсолутно није тачно, нити постоји таква намера“, казао је за Коссев Бесим Хоти.

Читаоци са севера Косова рекли су да се грађани окупљају код крста у селу Рударе у општини Звечан.

Звук сирене је веома интензиван, многи грађани су успаничени, а посебно људи с малом децом који су се затекли на улици.

У међувремену, сирени у северном делу Косовске Митровице придружиле су се и друге, укључујући и сирену на крову аутомобила који је великом брзином пројурио из правца Звечана ка центру града.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић је најавио данас да ће власти у Приштини (на основу споразума из 2016. године који је он потписао, али тврди да су бивши жути) од вечерас у поноћ на административним прелазима зауставити све који имају српске личне карте. Вучић је замолио Албанце, међународну заједницу и Србе са Косова да сачувају мир, што је до сада увек у пракси значило „радите шта хоћете, а ја ћу да глумим да ми је тешко и нећу интервенисати ни на који начин да вас не ометам у плановима“.