Опкољени мигранти, бачени на земљу, руке на глави, укрштене ноге - сцена је јучерашњег хапшења преко 1.000 миграната, након крвавог обрачуна и пуцњаве у Хоргошу.

Појавили су се нови видео снимци хапшења, који се не налазе у званичном снимку који је МУП објавио.
Припадници жандармерије и других полицијских јединица, под пуном опремом ухватили су на илегалне мигранте који су боравили у Хоргошу и околини. При том упаду заплењено је оружје, а пронађена су и обележја ОВК.
Подсетимо, акција је уследила после пуцњаве у четвртак увече када су се сукобиле две групе миграната, а коришћено је и аутоматско оружје. На снимцима који су раније емитовани на друштвеним мрежама из Хоргоша, може се видети група младића са капуљачама на главама, како иду поред кућа и носе оружје у рукама.
Чују се пуцњи, док мештани беже. Полиција је саопштила касније да је један младић стар 20 година рањен са два метка у груди.
Главна мета полицијске акције је осумњичени за пуцњаву, што се и чује на снимку, када један полицајац говори: „Главни нам је онај од синоћ, мамицу му ј***м!“
У једном моменту, на новим снимцима види се како из куће и са тавана извлаче мигранте и вичу им да изађу на енглеском језику.
„Hands up, out! Напоље“, чује се на видео запису.
МУП Србије је касније саопштио да су акције изведене у неколико места у Србији, у Хоргошу, Суботици и Београду, приведено је укупно више од 1000 миграната.
Углавном се ради о држављанима Авганистана и Марока. Акција МУП-а по овом питању и даље траје на територији целе Србије, док је по налогу министра унутрашњих послова појачано присуство полиције у свим деловима земље.