Најава да ће Алексанар Вучић са позиције апсолутне власти кренути у формирање Народног покрета за државу представља претњу по безбедност сваког грађанина, саопштио је Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета.

Како додаје, логика овог покрета се своди на „или си са нама или си против нас“, а идеологију је већ у неколико наврата у ударним терминима на телевизијама са националном фреквенцијом изнео Драгослав Бокан.

„Он је експлицитно рекао да се држава јасно може поистоветити са Александром Вучићем као њеним председником, а све противнике овакве поставке је поделио у две групе. Једне које назива либералним грађанистима сврстао је у пету колону, а оне који су српске патриоте, али су против Вучића, означио је као шесту колону. Обе групе грађана су према тој поставци непријатељи државе и може се претпоставити какав ће третман имати у будућности“, сматра Паровић.

Према његовим речима, оваквом радикалном идеологијом Вучић покушава да сузбије сваки отпор у спровођењу два за њега најважнија пројекта.

„Заокруживања независности Косова и отварање рудника литијума. При томе је јасно да он и његов режим неће презати од изазивања грађанских сукоба, а све под девизом одбране државе“, закључује Паровић.

Извор: srbin.info