Лидер Двери Бошко Обрадовић шокиран је одлуком тужилаштва да подигне оптужницу против Дејана Петра Златановића и Дамњана Кнежевића за покушај "насилног свргавања с власти председника Србије".


– Невиђени скандал Вишег јавног тужилаштва у Београду! По овом оптужном предлогу свако ко критикује Вучићеву власт може бити осуђен за насилно рушење председника Републике! А управо је он тај који руши уставни поредак прихватањем француско-немачког споразума – истакао је Обрадовић, којем режим управо црта мету на челу видео прилозима на ТВ станица са националним фрекфенцијама, баш као што су то радили уочи убиства Оливера Ивановића.

На захтев тужилаштва који се коси са законом, логиком и моралом, реаговао је адвокат и потпредседник Народне странке Владимир Гајић.

– Више јавно тужилаштво Београда подигло оптужни предлог против новинара Дејана Златановића и против Дамњана Кнежевића. Насилно угрожавање државног поретка. Дакле у Србији ће се ипак понови судити због вербалног деликта. Повратак у време друга Тита. Тешка срамота – истакао је Гајић.

Редакција „Србин инфо“ позива све јавне личности да не дозволе линч и противправно тамничење невиног и слободног новинара Дејана Златановића.

Извор: srbin.info