Како редакција "Србин инфо" сазнаје, судско веће Вишег јавног суда у Београду је данас донело скандалозну одлуку по којем се Дејану Петру Златановићу продужава притвор до још 30 дана!

Ова одлука још није званично објављена на сајту Вишег јавног суда, али је поуздана и најбоље показује да је реч о режимском прогону слободног новинара и потпуном одсуству правне државе.

С обизором на то да је судија која је требало да одлучи о пуштању Златановића на слободу јер му истиче 30 притвора и да одлучи да ли прихвата оптужницу срамотног тужилаштва – отишла на боловање, одлуку о продужењу притвора за Златановића је довело ванпретресно веће Вишег суда у Београду.

Противправни, противморални и противлогични изговор овог већа за продужење притвора Дејану је „степен опасности да ће окривљени у кратком временском року поновити дело (које, непостојеће!?!) и да се то може спречити једино мером притвора, а не и неком другом, блажом мером“.

Нажалост, случај Дејана Златановића је потпуно разоткрио трулост правног система, који ће једног дана морати да се одлучно и тешким резовима залечи.

Златановићу се све време у притвору плански и са намером додатно крше људска права и намерно игноришу његови захтеви да му породица донесе оброке, да прими медицински третман, да му се одобри посета свештеника и да га посете представници Удружења и Синдиката новинара.

Редакција „Србин инфо“ поново аплује на све политичаре, адвокате, новинаре и праводљубиве људе да НЕ ЋУТЕ мислећи да се њима то неће десити и да не дозволе голготу невног човека и тешког инвалида Дејана Петра Златановића.

Овим путем позивамо учеснике великог националног окупљања, које је у петак заказано испред Храма Светог Саве да затраже ХИТНО ослобађање Дејана Златановића.

Извор: srbin.info