Albanci pucali iz automatskog oružja na patrolu Žandarmerije. "Meci su fijukali sa svih strana. Čuli smo kako se zabadaju u stabla i kako kidaju lišće sa drveća", kazala očevidac Ratomirka Pavlović

KURŠUMLIJA - Pripadnici Žandarmerije sukobili su se večeras u ataru kuršumlijskog sela Borovac na administrativnoj liniji

sa Kosovom sa naoružanim Albancima sa Kosova koji su krali šumu! Kako javlja izveštač agencije Beta, oružani sukob je trajao oko pola sata i za sada nije poznato da li je bilo žrtava! Policija je potvrdila ranjavanje najmanje dvojice Albanaca, dok lokalni mediji prenose da je ranjeno šestorica!

Izveštač je u ataru sela Borovac video nekoliko sanitetskih vozila i veliki broj pripadnika Žandarmerije. Prema tvrdnjama meštana i nezvaničnim informacijama iz izvora policije, naoružana grupa Albanaca prešla je administrativnu granicu i u ataru sela Borovac pokušala da ilegalno seče šumu. Tom prilikom oni su napali pripadnike Žandarmerije koji su se nalazili u blizini.

Dikić: Ranjena najmanje dva Albanca

Najmanje dve osobe albanske nacionalnosti su ranjene, izjavio je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.

"Grupa Albanaca je napala iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac", rekao je Dikić. Dikić je rekao da je Kfor obavestio Žandarmeriju da su ranjena dva Albanca i da su oni prebačeni u bolnicu u Prištini. Komandant Žandarmerije je rekao da se sumnja da je u tom oružanom incidentu bilo još ranjenih Albanaca. Oni se, kako navodi Dikić, još kriju u šumama u ataru sela Borovac na teritoriji centralne Srbije. U toku je akcija potrage za ranjenima.

"Ako noćas pronađemo ranjene ukazaćemo im medicinsku pomoć", rekao je komandant Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije su posle incidenta blokirali administrativnu granicu sa Kosovom u ataru sela Borovac na teritoriji opštine Kuršumlija.

Sukob trajao pola sata

Predsednik Saveta Mesne zajednice Merdare Časlav Milošević rekao je za Betu da je oružani sukob trajao oko pola sata.

"Pucalo se kao da je rat. Iz više vrsta naoružanja. Pored jedinačne paljbe čula se i rafalna. Meštani ovog sela su vrlo uznemireni i uplašeni", kaže Milošević. Meštanka Ratomirka Pavlović (65) rekla je da se incident dogodio u blizini njene porodične kuće.

"Meci su fijukali sa svih strana. Čuli smo kako se zabadaju u stabla i kako kidaju lišće sa drveća", kazala je Ratomirka Pavlović. U selu Borovac živi dvadesetak meštana među kojima je petoro dece. Meštani kažu da su svi jako uznemireni i uplaseni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća. U proteklih desetak dana ovo je treći oružani incident u ovom selu.

Pripadnici Žandarmerije večeras nisu želeli da daju informacije o najnovijem oružanom incidentu na administrativnoj liniji sa Kosovom. Žandarmerija večeras nije dozvolila novinarima da uđu u selo iz bezbednosnih razloga. Kako nezvanično saznajemo na terenu je akcija hapšenja Albanaca koji su ilegalno sekli šumu i tom prilikom napali pripadnike žandarmerije. Još nema podataka da li ima ranjenih.

Autor: Agencija BETA