Endi Marej savladao Novaka Đokovića posle bolje igre i velikih grešaka srpskog tenisera - 6:4, 7:5, 6:4.

Novak je već u prvom servis gemu spasavao tri brejk lopte, i to kao da je bio jasan signal da ga servis neće služiti ovog nedeljnog popodneva. Zatajio je kad je to bilo najvažnije, dok je s druge strane Marej pogađao prvi serviss onda kad je to bilo

najvažnije, u trenucima kad se branio od Novakovih prilika da mu oduzme servis. Ispostavilo se da ključni brejk Škot napravio u sedmom gemu prvog seta, kad Đoković nije osvojio nijedan poen. Već u sledećem gemu srpski as imao je šansu kod 15:40, ali je Marej izvukao i rešio set u svoju korist - 6:4.

Činilo se da je Đoković početkom drugog seta na putu da pronađe dobar ritam. Poveo je sa 4:1, imao gem loptu kod 4:2, ali je servis opet zakazao. Marej se vratio, kod 4:3 opet je servisima spasio dve brejk lopte, a kod rezultata 5:5 pravi novi brejk posle velike greške Novaka Đokovića na forhendu. U sledećem gemu nije dozvolio srpskom teniseru da osvoji poen - 7:5!

Treće set je ličio na drugi. Novak je opet imao vođstvo od 4:2, ali se od tog trenutka njegova igra potpuno raspala. Bukvalno je poklonio brejk Mareju, koji je smanjio na 4:3, a onda kao u transu odigrao tri naredna gema i prosto počistio sa terena velikog protivnika - 6:4. Istina, kod rezultata 5:4, Đoković je spasio tri meč lopte, imao je dve brejk šanse, ali se Marej izvukao i iz ove situacije i zasluženo slavio.

Tako je Marej ispunio snove Britanaca, dok je Đoković odigrao jedan od najslabijih mečeva od momenta kad je postao svetski broj 1.

Vesti| foto: Beta/AP/K.W.