Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić ocenio je da razlog njegove smene nije slučaj ubistva dva mladića kod Jagodine za koje je osumnjičen jedan pripadnik Žandarmerije, već da su u pitanju drugi razlozi.

"Razlog moje smene nije ono što se navodi u medijima. Taj pripadnik žandarmerije (osumnjičen za ubistvo) ima svog

komandanta u Kraljevu za koga je još pre godinu dana zatražena smena, ali ga je (direktor policije Milorad) Veljović zaštitio", rekao je Dikić televiziji B92.

"Građani Srbije, braćo i sestre, očigledno je da nekome smeta moj starosrpski način ophođenja i moje izjašnjavanje kao Srbina u svojoj i našoj zemlji Srbiji. Doći će vreme kada će se i to promeniti", rekao je on.

Dikić je rekao da je to ubistvo za svaku osudu i da u slučaju da postoji njegova subjektivna odgovornost, isto tako postoji  odgovornost i direktora policije. On je rekao i da neće dozvoliti da neko obezvredi sve ono što je postigao u svom radu.

Direktor policije Milorad Veljović jutros je od premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zatražio smenu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, nakon hapšenja pripadnika te jedinice Aleksandra Krstića (1980) zbog sumnje da je ubio i spalio dva muškarca.

 Beta| foto: Arhiva