Синиша Јевтић се, револтиран понашањем председника Александра Вучића, огласио на Фејсбуку, што га је на крају и коштало, будући да је приведен. Није желео да ћути, није хтео да допусти да Вучић дели оне који су проливали крв за нашу земљу, па је говорио без задршке.

Став је изнео на Фејсбуку, где је уз слику Вучића и дела бораца, написао:

– Слушај, овамо… Али, слушај добро. Сви ви који сте продали д**е да би се сликали са г****том који не ј*** борце ни за пет пара продали сте се ни за шта. Ајде вољно. Видимо се за Видовдан, председниче, у Крушевцу, па да се рекнемо у очи, ако је могуће – написао је Јевтић на Фејсбуку.


Због ове објаве је приведен на саслушање, где је објаснио своју објаву на Фејсбуку. Његову изјаву преносимо у целости:

„Све што имам да изјавим поводом моје објаве и, како ми је предочено, евентуалне угрожености председника Републике Србије, који треба да дође за Видовдан у Крушевац, имам да изјавим следеће:

Ја сам власник профила на друштвеној мрежи Фацебоок уписан под именом „Синиша Ногић Јевтић“ и дана 14.06.2021. године сам на истом објавио један текст изиритиран својим саборцима и председником, тј. њиховим дволичним и лицемерним понашањем, јер је председник Вучић обећао приликом отварања споменика разном хероју са Кошара Тибору Церни „да је дужност државе да се одужи сваком борцу понаособ“, а он то ни до данашњег дана није урадио, тј, није испунио задато обећање.

Е због тако скупљене групице бораца и њиховог одвајања и раздвајања борачке популације, ја сам био повређен и увређен таквим поступком свих њих. Из тог разлога сам извређао и рекао за председника да је г**но, што као сваки грађанин који није задовољан радом власти имам право да кажем.

Нисам ничију безбедност угрозио, нити ми је то била намера, нити ће. Само сам хтео лично да га упитам због чега је дошло до подвајања између бораца када смо сви исти и исту смо крв проливали. И да то треба да се реши на државном врху – или да сви буду награђени или нико, а не на овакав начин, подвајањем и издвајањем појединаца“, наводи се у изјави Синише Јевтића.