Dragan Dobrašinović, ispred Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je zatražio da odgovori koje tužilaštvo i za koje koruptivne poslove je optuživalo preminulu članicu Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Jelisavetu Vasilić.

Dobrašinović je podsetio Vučića da je u ponedeljak, 14. juna, samo dan pred smrt Jelisavete Vasilić, reagovao na njenu izjavu da Rio Tinto nije kapitalni već koruptivni projekat, ukazujući da „ona polazi od sebe“ i da „nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove“.
„Od kada posedujete saznanja o koruptivnim poslovima za koje je optuživana Jelisaveta Vasilić? Zbog čega niste ranije obavestili javnost i odgovarajuće institucije o koruptivnim poslovima za koje je optuživana Jelisaveta Vasilić“, upitao je Dobrašinović.
Ukoliko vaše reči ne odgovaraju istini, naveo je on, odgovorni ste jer ste svesno i zlonamerno izrekli klevetu na račun Jelisavete Vasilić i tako pokušali da kompromitujete jednu časnu i odgovornu ženu.
„I u jednom i u drugom slučaju, javno ste pokazali da ste nedostojni dužnosti koju obavljate i poverenja građana Srbije. Zbog toga vam, toplo i dobronamerno, poručujemo da je i zbog Vas i zbog ove zemlje najbolje da se povučete sa dužnosti predsednika Republike i otvorite mogućnost za moralno i svako drugo ozdravljenje ovog društva“, zaključio je Dobrašinović.