"Mnoge kriminalce sam ja vozio svojim kolima. Što, da ih neko ne vidi, da ih ne primeti, da ih ne uhvati murija, kako to oni kažu..."

Ovo nije izjava svedoka saradnika u sudskom procesu, već je ovo u Jutarnjem programu televizije Hepi rekao poslanik Srpske napredne stranke Svetozar Vujačić.

Da stvar bude još gora, Vujačić je do pre nekoliko meseci bio savetnik bivšeg ministra policije i aktuelnog šefa BIA Aleksandra Vulina.Na ovaj način Vujačić je priznao da je pomagao kriminalcima da se skrivaju. Nakon ovakvog javnog priznanja mora da reaguje tužilaštvo i utvrdi koje kriminalce je i zašto Vujačić vozio u svojim kolima i pomagao im da pobegnu od policije.

Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast Vujačić je postao dežurni analitičar na televizijama Pink i Hepi. U jednom od svojih gostovanja on je za Đorđa Prelića koji je osuđen za učesće u ubistvu francuskog državljanina, navijača Tuluza Brisa Tatona i Kimija Radosavljevića osuđenog zbog pretnji novinarki Insajdera Brankici Stanković rekao da "izvrsno poznaje te dečake i njihove roditelje" i dodao "tvrdim da oni nisu nikakvi kriminalci već primereni mladići".
Da podsetimo, Prelić je završio u zatvoru tek nakon višegodišnjeg bekstva i skrivanja. Pobegao je odmah nakon izvršenog dela 2009. godine, a uhapšen je u Barseloni 2013. godine i izručen Srbiji. Pre ubistva imao je više od 20 krivičnih prijava, a kazna od 35 godina zatvora mu je smanjena prvo na 15 pa na 10 godina, da bi pod u najmanju ruku čudnim okolnostima bio pušten nakon šest.

I Radosavljević je nekoliko meseci bio u bekstvu, uhapšen je u Makedoniji i isporučen Srbiji, a osim što je odležao 16 meseci zbog pretnji i nasilničkog ponašanja, osuđen je zajedno sa Bojanom Hrvatinom, svedokom saradnikom u procesu protiv klana Belivuk, za napade na policajce tokom nereda u kojima je zapaljena Bajrakli džamija. Da li su baš ova dva, kako ih poslanik Vujačić naziva "primerena mladića, među onima kojima je pomogao u skrivanju od policije samo je prvo pitanje na koje mora odgovor da da, ne samo Vujačić, već i Aleksandar Vulin kome je bio savetnik u policiji, ali i Aleksandar Vučić sa čije liste je ovaj kontroverzni advokat postao narodni poslanik.

Svetozar Vujačić je u oktobru 2008. godine bio učesnik osnivačke skupstine, a danas je član Glavnog odbora SNS-a.