Хрватска штампа објавила је заједничку фотографију г. Ивице Дачића и Хашима Тачија како се грохотно смеју и добро забављају у заједничком пријатељском друштву у Кловићевим Дворима у Загребу током Прославе уласка Хрватске у Европску унију.

Хрватски … портал наводи: „Прослава уласка Хрватске у Еуропску унији успјела је за исти стол сјести непомирљиве противнике из Приштине и Београда, а пред службену вечеру су кренули и корак.“ Док фотографију потписују „Дачић и Тачи се заједно грохотом смију.“

Синдикат српске полиције као организација која окупља полицијске службенике ветеране одбранмбених ратова који су месецима или годинама службено провели на Косову и Метохији бранећи уставни поредак земље, на овакво понашање министра и премијера Ивице Дачића не може бити равнодушан.

Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић изјављује: „Многе наше колеге положиле су живот за одбрану Косова и Метохије, многи су остали трајни инвалиди који једва преживљавају са бедним примањима, међу нама су и данас раде колеге који су рањавани и који и данас имају последице које су задобили у окршајима са терористима и сепариатистима Тачијеве ОВК. Можда су неке наше колеге страдале и лично од руке Хашима Тачија, а јуче у Загребу видимо да се наш министар Ивица Дачић грохотно смеје и ужива у пријатељском дружењу са њим.

Да ли је наш министар заборавио да је на снази потерница за Хашимом Тачијем звани Змија? Да ли размишља о томе каква осећања изазива дружење са терористом и шта осећају породице мртвих хероја који су положили живот у одбрани земље? Да ли наш министар размишља о томе шта осећамо сви ми који смо бранили народ са КиМ од тог истог Тачија и његових сабораца?

Разумемо потребу да се уреде односи и склопе одговори у интересу нашег народа на КиМ, али никада нећемо разумети потребу да било који званични представник Србије ужива у пријатељском друштву са било којим криминалцем, у земљи или у свету.

Овај потез нашег министра је велика срамота и болни шамар свима нама који смо били спремни и живот да дамо за наш народ и нашу земљу.

Многи од нас, питају се да ли смо само само пијуни у игри политичара и колико вреде наши животи?“ – закључује Глишо Видовић.

Ова фотографија председника “Српске” владе и министра унутрашњих послова Србије Ивице Дачића, како се “интимно дружи” са ратним злочинцем Хашимом Тачијем, за којим је и даље на снази потерница за ратне злочине и хладнокрвна убиства припадника МУП-а (на чијем је челу данас Ивица Дачић)- Сведочи, не само о издаји државе Србије од стране њеног премијера, који данас самовољним актом нарушава Уставни поредак наше државе и предаје косметске Србе у руке њихових дојучерашњих џелата- Већ пре свега сведочи о тоталном моралном и људском суноврату “првог човека” наше нације… Ова  фотографија код сваког искреног српског родољуба, може једино да изазове осећај гађења…. (примедба ФБР уредника М. Новаковића)

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган Жебељан
Београд, 2. јул 2013.год.