Posle suludih medijskih napisa o navodno štetnom uticaju antenskih HAARP sistema na život Srba, nadležni su proteklih dana započeli izmeštanje kontroverznih naprava iz mesta Beljina kod Barajeva. Kako saznaje Press.rs od meštana ovog sela nadomak Beograda, demontaža HAARP-a je počela sredinom prošle nedelje:

- Tokom prošle nedelje ovde su dolazili neki ljudi, vršili razna merenja, a potom su počeli da skidaju i demontiraju antene. Nisu želeli da se prilazi sistemu dok su to radili, ali svi u selu kažu da je u pitanju premeštanje na neku novu, manje naseljenu lokaciju, kaže za Press.rs meštanin Beljine, koji je želeo da ostane anoniman.

Nije poznato koja državna (ili paradržavna) institucija vrši ove radove, gde će i šta će sa američkim sistemom, tek HAARP antene su se kod srpskih teoretičara zavere pojavile kao idealan odgovor na pitanje šta je uzrok svih naših problema. Porazi Novaka Đokovića u finalima, previsoke temperature u Srbiji, suša, apatija, izborni rezultati, loša igra Stefana Babovića, sada će konačno postati prošlost.

Priča o specijalnom američkom sistemu antena HAARP (Elektronski akcelerator magnetnih talasa), objavljena je nedavno u srpskim medijima, a navedeno je da ovaj sistem uiče na rad mozga i ljude čini nervoznim i agresivnim. HARP je aktiviran 3. maja u Srbiji njegovo delovanje osetilo se, navodno, već istog dana, jer je došlo do iznenadnog pada atmosferskog pritiska, a meštani Beljine i okolnih sela požalili su se na jaku glavobolju i otežano disanje.

Antene HAARP nalaze se na još 150 mesta u svetu, a njegovo glavno postrojenje smešteno je na ogromnoj površini na Aljasci. Naučnici smatraju da HAARP može da bude poguban za omotač Zemlje, posebno za jonosferu, koja nas štiti od zračenja i štetnih uticaja iz svemira. Postoje mišljenja da je upravo HAARP sistem doveo do promene klime i razornog zemljotresa u Japanu.

Prema teoretičarima zavere HAARP oštećuje ljudski mozak, izaziva nervozu, agresiju, stvara ozonske rupe u atmosferi, izaziva poplave i zemljotrese, ubrzano zagreva planetu, menja klimu.

(Press.rs)