Prema prvim i nezvaničnim informacijama, direktor policije je podneo zahtev za razrešenje komandanta Žandarmerije

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović podneo je zahtev za razrešenje komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, Veljović je podneo zahtev za razrešenje prvog čoveka Žandarmerije Dikića.

U toku dana trebalo bi, najverovatnije na ovu temu, da se održi vanredna konferencija za novinare u Direktoratu policije. Direktor Veljović bi novinarima trebalo da se obrati oko 14.30 časova.

Biografija direktora Veljovića

Aktuelni direktor policije Milorad Veljović izabran je 7. marta ove godine ponovo za novog direktora srpske policije. Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić tada je izjavio da je Milorad Veljović na tu funkciju ponovo izabran na njegov predlog, i to između trojice kandidata.

Veljović je rođen 1958. godine u mestu Svilanovo, opština Novi Pazar. Završio je Pravni fakultet 1983. godine. U Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Kragujevcu počeo je da radi 1986. godine na poslovima suzbijanja kriminaliteta. Na radno mesto načelnika Odeljenja za unapređenje operativnog postupanja i kontrolu zakonitosti u radu u Upravi kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije raspoređen je 2000. godine.

Od sredine 2003. do februara 2005. godine radio je na mestu pomoćnika načelnika i načelnika Odeljenja u Službi generalnog inspektora Resora javne bezbednosti (RJB). Na radno mesto načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije postavljen je u maju 2005. godine. Unapređen je u čin general-majora u martu 2006. godine. Vlada Republike Srbije postavila je na sednici od 15. juna 2006. godine general-majora Milorada Veljovića za direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Srbije. Oženjen je i ima dvoje dece.

Biografija komandanta Dikića

Na čelu Žandarmerije Dikić se nalazi od početka juna 2009. godine, a pre toga bio je komandant niškog odreda te policijske formacije. Pre dolaska u Žandarmeriju, on je deset godina proveo u elitnoj Specijalnoj antiterorističkoj jedinici (SAJ). Dikić je nosilac ordena za hrabrost, Ordena za zasluge u odbrani i bezbednosti zemlje, Ratnog krsta, kao i plakete Srpske pravoslavne crkve i specijalne plakete za Najplemenitiji podvig za 2008. godinu.

Autor: EPK,RTS
Foto: Dado Đilas