Premijer je naglasio da ne postoje nikakvi problemi između njega i Vučića, bez obzira da li je reč o rekonstrukciji vlade ili o izborima

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da ni on, kao ni lideri SNS i URS, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, nemaju

jasnu sliku o personalnim rešenjima u rekonstrukciji vlade, već možda samo ono što bi želeli.

"Trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o persnonalnim stvarima, odnosno možda imamo šta bismo mi želeli, ali je pitanje hoće li to biti moguće", rekao je Dačić novinarima na obeležavanju 23 godine od osnivanja SPS.

Premijer je naglasio da ne postoje nikakvi problemi između njega i Vučića, bez obzira da li je reč o rekonstrukciji vlade ili o izborima.

On je ponovio da će rekonstrukcija vlade biti obavljena do kraja meseca, a da je 27. jul uzet kao simbol s obzirom da je to godinu dana od osnivanja vlade. Upitan ko je problem kada je reč o rekonstrukciji, Dačić je naveo da to pitanje treba uputiti lideru naprednjaka.

"Ovde nije problem ko je grešio ili ko nije grešio, onaj ko je grešio može da ispravi greške. Ovde je reč šta ćemo dalje, a trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o personalnim stvarima", naglasio je on.

Novinare je zanimalo i zašto Vučić ili predsednik Srbije Tomislav Nikolić nisu na proslavi, a Dačić je odgovorio da Vučić nije u zemlji, a da je dogovoreno da ove godine socijalistima godišnjicu čestita predsednik parlamenta i potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović.

Autor: Agencija TANJUG,Foto: Tanjug