V nedeljo, 30. junija 2013 so se s svečano sejo Občinskega sveta Občine Slovenske Konjice zaključili Konjiški dnevi 2013. Preko 40 dogodkov v 17 dneh priča, da je dogajanje v občini pestro na številnih področjih.

Dogodki v sklopu Konjiških dni že nekaj let zapored bogatijo praznovanje občinskega praznika Občine Slovenske Konjice.

Sklepno dejanje s svečano sejo občinskega sveta je bilo letos tako v nedeljo, 30. junija v Domu kulture Slovenske Konjice. V prazničnem nagovoru je župan Miran Gorinšek nagovoril vse prisotne, vsem občankam in občanom zaželel lepo praznovanje, nato pa na kratko predstavil še najpomembnejše projekte v občini.
Vrhunec večera je bila prav gotovo podelitev najvišjih nagrad občine. Prejemniki letošnjih nagrad so:

TOMAŽ RIHTARŠIČ - ZLATI KONJIŠKI GRB

Tomaž Rihtaršič je v dosedanjem 15 – letnem delovanju, kot direktor Stanovanjskega podjetja Konjice d.o.o., močno prispeval k vzpodbujanju razvoja na stanovanjskem in energetskem področju v Občini Slovenske Konjice. Da ima željo in vizijo za razvoj bivalnega okolja v katerem soustvarja, kaže dejstvo, da kot direktor vodi Stanovanjsko podjetje Konjice d.o.o. od samega začetka, ki sega v leto 1998.

Poleg svoje zaposlitve, je aktiven tudi na drugih področjih na lokalni ravni. Od leta 2000 je podpredsednik Košarkarskega kluba Slovenske Konjice, leta 2005 je postal predsednik Teniškega kluba Slovenske Konjice, v obdobju od leta 2006 do leta 2010 je bil predsednik Krajevne skupnosti Slovenske Konjice. Poleg naštetega je ustanovni član Lions kluba Slovenske Konjice in od leta 2007 član upravnega odbora Stanovanjske zbornice Slovenije.

VILIJEM PODERGAJS - SREBRNI KONJIŠKI GRB

Vilijem Podergajs je član Združenja šoferjev in avtomehanikov že 45 let. Da je vzoren član društva dokazujejo števila priznanja in plakete, v letošnjem letu pa je tudi prejemnik priznanja zlati znak Javne agencije RS za varnost prometa ter svečane listine. Od leta 2009 ima v združenju funkcijo predsednika in poveljnika. Poleg aktivnosti v društvu (Varna pot v šolo-prvošolski dnevi, Kolesarski izpiti, Pasavček, Ulice otrokom,  Bodi viden-bodi previden, Hitrost ubija, Mobilni telefoni,…) izvaja tudi aktivnosti izven meja občine in regije.

MOJCA CERJAK - BRONASTI KONJIŠKI GRB

Mojca Cerjak, konjičanka, slovenska ilustratorka, ki je bila več nagrajevana izven domačih logov je diplomantka dunajske Visoke šole za uporabno umetnost, kjer je glede na dodatno leto študija pridobila še naziv Magister Artum.

Svojski ilustratorski pristop Cerjakove je prepoznaven po poševnih linijah, stiliziranih obrazih upodobljenih likov, dekorativnih elementih iz narave, mamljivih kompozicijah, ki združujejo dosledno podobo zgodbe in jo nadgrajuje s posegom v likovni prostor z barvo in črto. Nekaj nagrad, ki zaznamujejo ilustratorko: Priznanje in zahvala Zlato pero (H.C.Andersen:Prav gotovo, diplomska naloga), nagrada Radomir Stehović BG (Zvezdni prah, zbirka Deteljica MK LJ, likovni urednik: g.Pavle Učakar), Izbor BIB (Selected 65 illustrations from BIB'99) za potujočo razstavo Bratislava Word Illustrations 2000 na Japonskem, Posebna nagrada žirije6. mednarodnega natečaja otroških in mladinskih knjič občinske skupnosti Schwanenstadt Avstrija »na krilih metuljev in labodov 2008«, Bralna značka: umetnik sezone 2009-2010, Zlata hruška 2011 (slikanica Hiša glasbe – O glasbenikih Ipavcih), nominacija ZDSLU za predstavitev na sejmu Berlin 2012.

VRTEC SLOVENSKE KONJICE - NAGRADA OBČINE

Vrtec Slovenske Konjice je javni zavod, ki deluje že 65 let. Povezuje  pet večjih enot in pet dislociranih oddelkov. Vrtec bogati kraj s svojimi dejavnostmi in tako širi in utrjuje vrednote kot so delavnost, spoštovanje, odprtost, strokovnost.

Številni projekti  (Zdrav vrtec, Varno s soncem, Pasavček v vrtcu, Ciciolimpijada, Krepimo družine, Učenje učenja, Rimarije s  podeželja) temeljijo na strokovnosti in ustvarjalnosti vsakega posameznika. zaposleni v vrtcu sporočajo, da so vedno pripravljeni na nadgrajevanje svojega strokovnega znanja in uvajanja mladih ljudi v vzgojno izobraževalni proces, saj se zavedajo, da vrtce raste le na zdravih temeljih, ki neobremenjeno in strokovno nadaljuje delo.

Vsi nagrajenci so prisotnim v dvorani namenili nekaj besed, iz katerih je bilo zaznati, da jim priznanje daje novega zagona za nadaljnje dobro delo.
Svečano sejo so glasbeno posladkali še člani konjiške Godbe na pihala, ki letos praznujejo 85. let delovanja.

 

Občina Slovenske Konjice
Urad župana